2012. augusztus 18., szombat


Sziasztok!

A nevem Tatjana és szeretnék ismét aktívan blogolni. Ezúttal egy tematikus naplót indítok, mely nem egyszerű divat/életstílus blog lenne, hanem valami újat adna ezek keverékéhez. A hagyományos divatblogokkal már Dunát lehet rekeszteni, én kicsit másképp szeretnék ezekről írni, elsősorban arról, hogyan jelenjetek meg egy adott ruhában, hová és mit viseljetek, illetve mik a ma érvényben lévő általános illemszabályok, ami szerint bizonyos helyzeteket kezelni lehet.
Talán kicsit konzervatívnak tűnik amit mondok, de egy valamit minden divat/stílus blogger és szinte az összes átlag magyar lány figyelmen kívül hagy: az életben  siker nem csak a felkészültségen és megjelenésen, kisugárzáson múlik, hanem valamin, ami talán a legfontosabb mind közül: a VISELKEDÉSEN.

Azt láttam vidéki életem és most, a fővárosi tapasztalataim alapján is, hogy nagyon hiányos az átlag magyar műveltsége.
Tudjátok lányok nem csak és kizárólag nektek fog ez szólni, hanem a pasikat is szeretném elkapni és kicsit elgondolkodtatni mindennapi cselekedeteikről.
Szórakozóhelyeket járva, és kollégiumban élve ezt látom, hogy rengeteg lánynak maximálisan elég az, ha egy pasi jól néz ki és minőségi ruhákat hord, de azt, hogy az udvariassága meddig terjed, már az esetek 90%-ában figyelmen kívül hagyjátok és megelégedtek annyival, hogy az ajtóban előre enged. Ez hiba!

Ezért hívtam életre ezt a blogot, példákat szeretnék hozni nektek a mindennapi életből és leírni, mai formában azt, mikor és hogyan jelenj meg egy eseményen.

Azok a lányok, akik ilyen blogokat olvasnak, keresnek már jó úton járnak, mert ez tesz tanúbizonyságot arról, hogy fejlődni akarnak. Nyilván a legtöbbünk karriert akar, egy csodálatos pasit és sikert, de a kitűnő átlag egy jó egyetemen vagy a szorgos gyakorlattal töltött idő sem elég, ha nem rendelkezünk kiváló neveltetéssel. A legtöbb család nem helyez erre hangsúlyt és olyan alapvető szabályokat sem tudnak a pasik már, hogy hogyan illik virágot adni egy lánynak... a legtriviálisabb példát említve.
És pontosan azért, mert mind karrierre, sikerre, csillogásra vágyunk, tudnunk kell, hogyan viselkedjünk az odavezető úton, hogyan kezeljük a kudarcokat, hogyan beszéljünk az emberekkel vagy hogy a legjobb részeket vegyük: hogyan viselkedjünk egy partin, egy vacsorán vagy miben is illik megjelenni egy randevún.
Nagyon klassz, hogy megszülettek ezek az emancipációs sorozatok melyek egy életérzést sugallnak és miattuk ugrott azoknak a százaléka, akik akarnak is végre valamit az élettől nem csak férjet vagy gyereket. De a filmek általában nem szólnak az illemről és a viselkedési mintákról, nyilván mert a készítőknek egyértelmű, alapvető dolog.
Viszont nekünk, azoknak a lányoknak, akik dolgozó családból származnak, akik 20éves korukig csak a tévében látnak egy igazi estélyt, vagy Louboutin cipőt, azoknak szüksége van arra, hogy elsajátítsák a legalapvetőbb ismereteket az etikett világából, különben lenéző pillantást és kínos pillanatokat kaphatunk siker helyett.
Belegondoltatok már, hogy oké "céges parti" de hogyan kell ott viselkedni, egyáltalán miben illik menni? Oké hogy "gazdag" srácot akarsz pasinak, de tudod, hogy kell bemutatkozni a szüleinek? Ha elvisz randizni vagy a barátaival valahová tudod hogyan kell viselkedni? Egyáltalán tudod mik egy jó családból származó fiú ismérvei?

Azt szeretném, ha a feltörekvő, erős, karrierista lányok nem csak külsejükben hasonlítanának New York hercegnőire, hanem ha a viselkedésük is előkelőséget sugározna! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése